Laravel tabanlı bir site kurmak istiyorsunuz ve size karmaşık gelen kurulum işleri ile uğraşmak istemiyor musunuz? Gerekli ayarlamalar otomatik yapılsın, ben hiç uğraşmayayım mı diyorsunuz? Bu yazımızda sizlere Plesk panel kullanıyorsanız nasıl hızlı bir şekilde laravel kurabileceğinizden bahsedeceğiz.
Hemen öncesinde eğer ki hosting, VDS / VPS ihtiyaçlarınız için paketlerimizi inceleyebilirsiniz.
Plesk, cPanel' deki fiyat artışları sonrası hızla popüler olmaya başlayan bir panel haline geldi. cPanel' deki otomatik yükleyici aracılığıyla birden fazla hazır yazılımı direkt olarak sitelerinize kurmak oldukça kolay. Çok bilinmese de Plesk' te sadece WordPress' i değil, harici yazılımları direkt olarak sitenize / sitelerinize kurabilirsiniz.
Plesk paneli nasıl indirebileceğinizi bilmiyorsanız bu yazımızı, indirdiyseniz fakat lisans konusunda sorunlarınız varsa bu yazımızı okuyabilirsiniz. Her şey tamam ise kuruluma geçebiliriz.
Yapmamız gereken ilk işlem https://www.plesk.com/extensions/laravel/ linkini açmak. Bu linke tıkladığınızda sağ tarafta "Install on my server" butonunu göreceksiniz. Herhangi bir sebepten linke ulaşamıyorsanız panelinize giriş yapıp sol taraftaki "Uzantılar" kısmından "Laravel Toolkit" sorgusunu aratabilirsiniz.
"Install on my server" butonuna tıkladıktan sonra açılan ekrana ip adresimizi yazmamız gerekiyor. Sunucumuzun IP adresini yazıp "Go to Install" butonuna tıklıyoruz.
"Ücretsiz Olarak Alın" butonuna tıkladığımızda sol taraftaki menüde Laravel sekmesinin geldiğini görebiliriz. "Uygulamayı Kur" butonuna tıklayıp sol taraftan çıkan menüden alan adımızı seçip boş bir iskelet mi kurmak istediğimizi yoksa bir uzak depodan hazır bir proje mi kurmak istediğimizi seçiyoruz.
İşte bu kadar, Plesk sizin için tüm ayarlamaları yapıp tüm dosyaları kuracaktır.
Bilgi bankasını detaylı olarak incelediniz, fakat ihtiyacınız olan bilgiyi bulamıyorsanız,
Bir Destek Talebi Oluşturun.