KAMPANYA

100 Tane Haber/Blog sitesinde tanıtım yazısı sadece 990 TL üstelik 100 tane makale HEDİYE !

CloudFlare ile Ülke Filtrelemesi - MarkaHost

Bazı sebeplerden dolayı sitenize sadece Türkiye' den ya da sadece birkaç ülkeden ulaşılmasını istiyor olabilirsiniz. CloudFlare kullanarak bunu çok basit bir şekilde halledebilirsiniz. Bu yazımızda CloudFlare ile ülke filtrelemesi nasıl yapılır onu göster

CloudFlare ile Ülke Filtrelemesi

Bazı sebeplerden dolayı sitenize sadece Türkiye' den ya da sadece birkaç ülkeden ulaşılmasını istiyor olabilirsiniz. CloudFlare kullanarak bunu çok basit bir şekilde halledebilirsiniz. Bu yazımızda CloudFlare ile ülke filtrelemesi nasıl yapılır onu göstereceğiz.

 

İnternet siteniz ya da mobil uygulamanız için bir sunucuya ihtiyacınız varsa %100 Full NVMe SSD Disk içeren sunucu paketlerimize göz atabilirsiniz.

 

CloudFlare' a sitenizi ekledikten hemen sonra sol taraftaki alandan "Security" ardından "WAF" seçeneğine tıklamanız gerekiyor.

 

 

Sağ üstten "Create Firewall Rule" butonuna tıklıyoruz. Açılan sayfadaki "Rule name" kısmına herhangi bir şey yazabilirsiniz. Bu alan sadece kurallara isim vererek daha sonra oluşturacağınız firewall kurallarını ayırt etmenizi kolaylaştırır.

 

 

Geldik en önemli alana. Kurallarımızı işte tam da burada oluşturacağız. Bizim ayırt edicimiz ülke olduğundan ilk seçenekte açılan menüde "Country" seçeneğini seçiyoruz. Operatör olarak "equals", "does not equal", "is in" veya "is not in" seçeneklerinden birisini seçebilirsiniz. Biz bu makalemizde Türkçesi "eşit değil" olan "does not equal" operatörünü kullanacağız. "Value" yani değer olarak da erişilmesini istediğimiz ülkeyi yani Türkiye' yi (Turkey) seçeceğiz. En alttaki "Then..." kısmını da "Block" olarak bırakıyoruz.

Mantık şu şekilde işliyor. Eğer ki gelen kişinin ülkesi (Field) Türkiye (Value) değil ise (Operator) gelen istekler engellenecek. (Then...)

 

Fakat durun, yapmanız gerekenler bu kadar değil! Direkt bu şekilde yapıp bırakırsanız sitenizde ciddi sorunlar oluşacaktır.

Sitenizde bir lisans sistemi varsa çalışmayacak, WordPress ya da benzeri bir yazılım kullanıyorsanız eklentilerinizin bazıları çalışmayacak ve hatta siteniz Google, Yandex ve Bing gibi arama motorlarında gözükmeyecektir. Bunu çözmenin çok basit bir yolu var.

 

Tekrar sol taraftaki alandan "Security" ardından "WAF" seçeneğine tıklıyoruz. Yeni bir kural oluşturmamız gerekiyor. Sağ üstteki "Create Firewall Rule" butonuna tıklayıp yine herhangi bir isim yazıyoruz. "Field" kısmını en aşağıya kaydırıp "Known Bots" u seçiyoruz. "Value" değerinin yeşil yandığına emin olduktan sonra "Then..." kısmını "Allow" olarak değiştiriyoruz.

Yani artık CloudFlare tarafından tanınan botlar (Neredeyse tüm popüler arama motorları, ünlü eklentilerin lisans sistemleri...) sitenize erişebileceğinden bir sorun yaşamayacaksınız.

 

Diyelim ki bu "Known Bots" seçeneğinin kapsamadığına emin olduğunuz bir lisans sistemi var. (Çok bilinmeyen satıcılardan satın aldığınız temaların lisans sistemi örnek verilebilir.) Bu sefer ne yapacaksınız? Öncelikle karşı taraftan lisans doğrulama sistemi için kullandığı sunucunun IP adresini istemelisiniz. Ulaşamıyorsanız lisans kontrolü yapıp IP adresini yakalamaya çalışabilirsiniz. Ip adresini aldıktan sonra yine kurallar kısmına gelip yeni bir kural oluşturuyoruz. Bu sefer "Field" kısmından "IP Source Adress" seçeneğini seçip operatör değerini "equals" yaptıktan sonra "Value" yani değer olarak elimizdeki IP adresini yazıyoruz. Alt taraftaki (Then...) alanını da "Allow" yaptıktan sonra işlemimiz tamamlanmış oluyor.

 

Artık sorunsuz çalışan ve sadece Türkiye' den ulaşılabilen bir internet siteniz var.

Aradığınız Bilgiyi Bulamıyor musunuz?

Bilgi bankasını detaylı olarak incelediniz, fakat ihtiyacınız olan bilgiyi bulamıyorsanız,

Bir Destek Talebi Oluşturun.