Beyaz Sayfa Hatası Nedir? Nasıl Düzeltilir?

WordPress altyapısına sahip olan sitelerin karşı karşıya kaldığı hatalar arasında WordPress beyaz sayfa hatası yer almaktadır. Genel olarak incelendiği zaman kullanıcıların endişe duyduğu hatalardan biridir. Kullanıcılar beyaz sayfa hatasını almalarının ardından WordPress ana sayfası kilitlenmektedir. Bununla birlikte ziyaretçiler internet sitesini ziyaret ettikleri zaman beyaz bir sayfa görmektedir. Bu hatayı alan sitelerin yaşanan sorundan kurtulması için ise WordPress yenilikleri arasından yer alan bazı özelliklerden yararlanılmaktadır. Bu hatanın oluşması halinde nadir bir biçimde WordPress yönetim paneline ulaşım sağlanmaktadır. WordPress yönetim paneline erişim sağlayamadığınız durumlarda da yaşanan bu durumdan kurtulmanız mümkündür.

Detaylı şekilde tanımlayacak olursak beyaz sayfa hatası PHP dosyası veyahut veritabanı üzerinde yaşanan hatalardan ötürü oluşmaktadır. Kullanıcı deneyimlerini olumsuz yönde etkileyen bu hatayla karşı karşıya gelindiği zaman ziyaretçiler site içeriğini görememektedir. Site içeriğinin yerine beyaz bir sayfa ile karşılaşılmaktadır. Oluşan hatanın nedenine bağlı olarak ise sitenin belirli bir sayfası etkilenebileceği gibi tüm sitenin etkilenmesi de mümkündür.

Beyaz Sayfa Hatası Neden Olur?

Sitenizin sorunsuz bir şekilde çalışması halinde ansızın beyaz sayfa hatası alabilirsiniz. Bir gönderi, site veyahut sayfa üzerinden bu hatanın oluşması olası durumlar arasındadır. Ancak bu hata tek bir sebepten kaynaklı olarak yaşanmamaktadır. Beyaz sayfa hatasının alınmasının birden çok sebebinin olması mümkündür. Sıkça rastlanan seçenekler arasında bellek yetersizliği, temanın uyumsuz olması, eklentinin bozuk olması gibi sorunlar arasında yer almaktadır. Diğer yandan PHP dosyalarının bellek kullanımının yoğun olması da bellek yetersizliğine bağlı olarak söz konusu hatanın oluşmasına yol açmaktadır.

Kodlaması kötü olan temalardan ötürü WordPress güncellemesi sonrasında aynı hata alınabilmektedir. Sunucu kısmında bellek atamasının kısıtlı olması, bağlantıya bağlı problemler de örnekler arasında yer almaktadır. Sizler de beyaz sayfa hatası nasıl çözülür sorusuna cevap arıyorsanız yazımızı okumaya devam edebilir, gerekli adımlar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Beyaz Sayfa Hatası Çözümü Nedir?

WordPress beyaz sayfa hatası kullanıcıların zorlandıkları konulardandır. Karmaşık bir durum gibi görünse de aslında söz konusu sorunun ortadan kaldırılması bir hayli kolaydır. Yönetim paneli üzerinden sorunu çözümleyemediğinizde kullanabileceğiniz yöntemlerden birisi WordPress Memory limitini arttırmak olarak bilinmektedir. Bir internet sitesinin trafiğinin artış göstermesi halinde belleği yetersiz hale gelebilmektedir. Bu durumda ise beyaz sayfa hatası alınması karşılaşılan durumlar arasındadır. Bellek limiti olarak varsayılan MB değerini düzenlemeniz gerekmektedir. Bunun için ise “Wp-config.php” dosyasına girerek bellek limitini yenilemelisiniz.

WordPress Beyaz Ekran Hatasi ve Cozumu

Beyaz sayfa hatasının çözümü olarak kullanılan ikinci adım eklentileri gözden geçirmektir. Yeni aktif hale gelen bir eklentiniz varsa bu eklenti WordPress içerisinde beyaz sayfa hatası almaya neden olabilmektedir. Hatta genel olarak incelendiğinde hatanın alınmasının en sık karşılaşılan nedenleri arasında yeni eklenen veyahut güncellenen eklenti bulunmaktadır. Sizler de bu aşamada hatanın eklentiden kaynaklı olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Bunun için ise ilgili eklentilerin tümünü devre dışı bırakmalısınız. İşlemin sonucunda hatanın kaynağını olan eklentileri bulabilirsiniz.

Yönetici paneline erişim sağlamadığınız zaman eklentileri devre dışı hale getirmek için Plugins klasörünün ismini değiştirmeniz gerekmektedir. Klasör ismini değiştirdiğiniz zaman hala hata almaya devam ediyorsanız, sorun eklentilere bağlı değildir. Ancak hatanın ortadan kalkması halinde, sorun olan eklentiyi bulabilmek adına, eklentileri tek tek devre dışı bırakıp temel sorunun hangisi olduğunu bulabilirsiniz.

Beyaz sayfa hatasının temel nedeni eklentiler olabileceği gibi temalar da olabilmektedir. Kötü bir biçimde kodlanan eklentiler olası sorunlar arasındadır. Çünkü kötü bir tema, eklentilerin bozulmasına yol açabilmektedir. Temadan kaynaklı beyaz sayfası hatası almanız halinde ise çözüm adımları bir hayli kolaydır. WordPress için varsayılan temalarından birini aktifleştirdiğiniz zaman hata yok oluyorsa, sorun temadadır. Yönetici paneline erişim sağlamıyorsanız, işlemi FTP üzerinden yapabilirsiniz. Bu kısımda ise “wp_content” dizisinde bulunan Themes klasöründeki aktif temanın ismini değiştirmelisiniz. İşlem sonucunda kullandığınız temayı devre dışı bırakmalısınız.