511 Hata Kodu Nedir?

İnternet dünyasında karşı karşılaya kalabileceğiniz hata kodları bazı önemli mesajlar taşımaktadır. Genel olarak kullanıcılara, bir sayfa veyahut servisin erişilemez olduğunu aktarmakla görevlidir. Karşınıza çıkma ihtimali bulunan hata kodlarından birisi 511 hata kodu olarak bilinmektedir. Günümüzde pek çok kişi ise 511 hata kodu nedir şeklinde sorular sormaktadır.

511 Hata Kodu, http yani Hypertext Transfer Protocol durum kodlarından birisidir. Genel olarak “ağ kimlik doğrulaması gerekli” şeklinde karşınıza çıkmaktadır. Bu kodu gördüğünüz zaman ağ erişimi için kimlik doğrulaması gerekli olduğunu bilmelisiniz. Aynı zamanda doğrulamanın yapılması durumlarda isteğin olumlu sonuçlanmadığı yansıtmak amacıyla da kullanılmaktadır. Bundan ötürü de internet kullanıcısının söz konusu ağ ya da servis içerisinde erişim sağlamak istiyorsa, kimlik doğrulaması yapması gerekmektedir. Söz konusu hata kodu genel olarak Wİ-Fİ ağlarında, halka açık olan internet ağlarında gözlemlenmektedir. Buna örnek olarak otellerde kullanılan internet ağlarını göstermek mümkündür. Kullanıcı kişi interneti kullanabilmek için bu ağa bağlanmak istediğinde, bir giriş ekranına yönlendirilmektedir. Kimlik doğrulaması yapılmadan ağ erişimi amaçlanıyorsa hata kodu verilmektedir. Bu hata kodu da 511 olarak bilinmektedir.

internet 2

511 Hata Kodu Neden Olur?

511 hata kodunun oluşmasının birden fazla nedeninin olduğunu söylemek mümkündür. Bunlardan söz edecek olursak ağ kimlik doğrulama ihtiyaçları öne çıkan sorunlar arasında yer almaktadır. Sizler bazı ağlara bağlanmak istediğiniz zaman öncelikli olarak kimlik doğrulaması yapmanız gerekmektedir. Bu gibi durumlarda kullanıcı kimlik doğrulama işlemini tamamlamaz ise 511 hata kodu verilmektedir. Otellerde kullanılan internetler, kafelerde açık alanda kullanılan internetler buna örnek olarak gösterilebilmektedir.

Ağ yapılandırma ile ilgili herhangi bir sorun yaşandığında 511 hata kodu alabilirsiniz. Aynı zamanda kimlik doğrulama sistemlerinde de çeşitli sorunların oluşması, hata kodu almanıza yol açabilmektedir. Bu gibi durumlarla karşılaştığınız zaman ağ yöneticisinin sorunu ortadan kaldırması beklenmektedir. Ağın sorunsuz bir şekilde çalışabilmesi amacıyla yapılandırma ayalarının sorunsuz olmasına dikkat etmelisiniz. 511 hata kodu almanıza yol açabilecek sorunlardan biri de otellerde, kamuya açık alanlarda kullanılan bağlantılarda giriş ekranı doğrulaması istenmesidir. Sizler kimlik doğrulaması yapmadığınız zaman bu sayfalara erişim sağlayamazsınız. Sayfaya erişim sağlayamadığınız zaman ise karşınıza 511 hata kodu çıkmaktadır. Ekranda kullanıcı adı, şifre veyahut e-posta adresi gibi bilgileri doğru ve eksiksiz şekilde girmelisiniz.

511 Hata Kodu Nasıl Ortadan Kaldırılır?

511 hata kodu aldığınız zaman var olan sorunu çözmek için birden fazla yöntemden faydalanabilirsiniz. Bunlardan söz edecek olursak;

  • Wİ-Fİ bağlantınızı kapatıp açmayı deneyebilirsiniz. Kimlik doğrulama ekranının görünmesi bu yöntemle mümkün olabilmektedir. Bağlantının yeniden açılmasının ardından ağ bağlantınız da yenilenmiş olmaktadır. Ek olarak bu yöntemle birlikte cihazınızdaki buna benzer sorunları da ortadan kaldırabilirsiniz.
  • Halka açık bir Wİ-Fİ kullanıyorsanız, giriş ekranına yönlendirme yapılmaktadır. Ekranı kontrol edip kimlik doğrulama işlemlerini tamamlayabilirsiniz. Ekran karşınıza çıkmıyorsa, tarayıcınız üzerinden bir internet sitesine giriş yapmayı deneyebilirsiniz. Giriş ekranı tarayıcıda var olan sorunlardan ötürü görünmeyebilmektedir.
  • Kimlik doğrulama ekranı görünmüyorsa, yaşadığınız sorun devam ediyorsa ağ yöneticisi ile iletişime geçmeyi deneyebilirsiniz. Ağ yöneticisi, kimlik doğrulama aşamasında yaşadığınız sorunları çözebilmektedir. Aynı zamanda ağ yapılandırılmasını da kontrol etmesi mümkündür. Teknik destek alarak sorunun temelini öğrenebilir, daha net ve hızlı bir sonuç alabilirsiniz.
  • 511 hata kodunu ortadan kaldırmak için tarayıcınızın önbellek kısmını temizleyebilirsiniz. Aynı zamanda farklı bir tarayıcı da kullanabilirsiniz. Böylece kimlik doğrulama ile ilgili yaşadığınız sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. Cihazınızın ağ ayarlarını gözden geçirmeniz de önemli bir kısımdır. Ağ sorunlarını sonlandırmak için DNS ayalarını kontrol edebilirsiniz.