Yıllık alımlarda NET %20 İndirim Yakalayın.

VPS Ve Bulut Sunucu Arasındaki Farklar - MarkaHost

Merhabalar; Sizlere bu yazımızda VDS ve Bulut sunucu arasındaki farkları anlatan bir içerik hazırladık umarım siz değerli okuyuculara faydalı olmuştur.

Her gün hayatımıza yeni bir teknoloji girerken, bulut teknolojilerinde de hizmet yelpazesi oldukça genişliyor. Kurumların ise bu teknolojilerin birbirinden farkını görmek ve kurum için hangisinin daha faydalı olacağına karar vermek zorlaşabiliyor.

Bulut üzerinden hizmet almak yerine VPS çözümleri tercih edilebiliyor. Peki, gerçekten bir VPS çözümü gerçek bir bulut çözümünün yerini tutabilir mi? Öncelikle “VPS nedir” sorusuna yanıt bulalım.

VPS nedir?

Virtual Private Server, yani sanal özel sunucu olarak tanımlayabiliriz. Buradaki mantık aynı sistem içerisinde ortak RAM ve disk kullanımıdır. Yalnız RAM ve diski kullanan bu ortak sanal sunucu grubu birbirinden bağımsız çalışıyor. Paylaşılan sunuculara erişim kısıtlanır ve her sanal sunucunun kendi işletim sistemi, kontrol paneli ve kendine ait kapasiteleriyle çalışabilir.

Bulut ve VPS’in temel ortak özellikleri:

  • Bulut teknolojileri de VPS çözümü de sanal ortamları kullanır.
  • Bulut teknolojileri de VPS de tek bir hipervizör kaynağı kullanır.

Bulut ve VPS’in arasındaki 5 temel fark nedir?

  • Bulut Sunucu Cluster altyapısı ile barındırılırken, VPS tek sunucu içinde barındırılır.
  • Bulut Sunucuya verilen tüm özellikler (CPU, Disk ve RAM) yüzde 100 kullanılabilir. VPS çözümünde ise ana sunucunun özellikleri ortak kullanılır.
  • Ana sunucularda yapılan güncelleme ve bakım çalışmalarında Bulut Sunucu hizmeti kapanmaz. VPS hizmeti ise, tek sunucuda barındırıldığı için kapalı kalır.
  • Bulut Sunucuların network yapıları ayrı olduğu için saldırılardan etkilenmez. VPS çözümünde sunucuya saldırı olduğunda bütün VPS müşterileri etkilenir.
  • Donanım yedeği bulut teknolojilerinde bulunurken VPS çözümünde bulunmaz.

    Bulut çözümlerinin VPS’e göre temel avantajları nelerdir?

    • Kaynak hacmi ile sınırsıza yakın esneklik
    • Çalışma esnasında yapılan güncellemeler ve sonrasında ihtiyaç duyulmayan sistemi yeniden başlatma
    • Önemli ölçüde daha iyi bir yedekleme
    • Merkezi yedekli depolama

    Bulut çözümünde çalışma sırasında güncellemeleri kesintisiz bir şekilde yapabilirsiniz. Diyelim ki web sitesiniz inanılmaz derece bir trafik almaya başladı, sitenizi farklı bir sunucuya taşımanıza gerek kalmadan mevcut sunucunuzda daha fazla kaynak kullanımı yapabilirsiniz.

     

Aradığınız Bilgiyi Bulamıyor musunuz?

Bilgi bankasını detaylı olarak incelediniz, fakat ihtiyacınız olan bilgiyi bulamıyorsanız,

Bir Destek Talebi Oluşturun.
Faydalı Buldunuz mu?
(218 defa görüntülendi. / 0 kişi faydalı buldu.)